Kall sås färsk gurka recept

En helt annan kall sås

En helt annan kall sås

färsk mynta, finhackad. Blanda ned den rivna gurkan. Sent i våras fick jag via Twitter ett makalöst bra tips på kall en sås, som passar särskilt bra till allt som innehåller det minsta spiskummin
Sommarfisk med kall sås

Sommarfisk med kall sås

Häll av och montera ihop med skuren och urkärnad gurka, paprika och färskpotatis. Använd färsk fisk om du har tillgång, annars går det precis lika bra med frysta torskblock
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
kall kokt lax med pepparotssås

kall kokt lax med pepparotssås

färsk dill. Skala och dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Häll av vattnet och låt laxen kallna
Färska vårrullar med sesamkyckling

Färska vårrullar med sesamkyckling

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj av i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna
Färska vårullar

Färska vårullar

Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Sedan doppade vi dem i en god dippsås. gurka. Vi åt färska vårrullar
Ljummen pastasallad med 2 sorters såser

Ljummen pastasallad med 2 sorters såser

Skölj av pastan, men låt den inte bli kall. Strö lite färska kryddor över salladen och servera på en gång, så att inte vinnägretten gör salladen mosig
Sotad lax med asiatisk sås och sallad

Sotad lax med asiatisk sås och sallad

Laxen kan serveras både varm, ljummen och kall. Laxen köptes färsk från fiskbilen men det fungerar säkert utmärkt med frysta filéer som man låter tina och sedan snabbgravar
Lammkebab med tre såser

Lammkebab med tre såser

Låt stå kallt en stund innan servering. Grovriv gurkan och kläm ur vattnet. Dagens recept blir en smakrik lammkebab med tre såser som man med fördel äter med grönsaker och bröd att doppa i såserna
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Grillad sparris med kallrökt lax och parmesandipp. Sås. Skala gurkan och morötterna, kärna ur gurkan och hyvla ”nudlar” av morötterna och gurkan med en osthyvel