Blanda ihop yoghurt, majonnäs och chilisås väl. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Blanda samman creme fraiche, majonnäs och dill. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
En majonnäs- och crème fraichebaserad örtsås smakar bra till. Jag har vid flera tillfällen bjudit den kall på buffé, men den är också god varm med pressad potatis till
Lägg upp laxpaketen på tallrikar och ät direkt ur folien med kall örtsås till. Salta och peppra laxbitarna och stek dem hastigt i den varma panna så att de får lite färg
1 kg laxfilé salt peppar eller citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra). 1 kg laxfilé salt peppar eller citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra)
Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål. Den varmrökta laxen kan också serveras kall. Spara resten av gräslöken att garnera lax och sås vid servering
Vispa grädden och blanda den med majonnäsen. Låt fisken kallna så fort som möjligt i spadet. Lägg laxfilén hel i en avlång fiskgryta eller dela den i portionsbitar
500 g skinn- och benfri laxfilé. Skär laxfilén i kuber (ca3 cm sida) och lägg dem i en form med hög kant. 1 dl majonnäs (gärna hemgjord). 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
Mät upp gräddfil, majonnäs, salt och hackad dill (går bra med fryst) i en bunke. Servera den färdiga laxen med den kalla dillsåsen och andra tillbehör som t