Kall lax löjrom recept

Varmrökt lax med kall löjromssås

Varmrökt lax med kall löjromssås

Den varmrökta laxen kan också serveras kall. Servera den varmrökta laxen med löjromssåsen, potatis, sallad och citronklyftor
Kall lax- och räkpaj

Kall lax- och räkpaj

Dekorera med löjrom, citronskivor och dill. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt. Låt stå kallt ett par timmar
Lax/Räk-Cheesecake med tunnbrödssegel

Lax/Räk-Cheesecake med tunnbrödssegel

Lägg i lax/räkröran och ställ kallt. Detta är bra förrätt, som man kan göra i god tid och bara garnera dem när de skall serveras

Lax chablis eller ”svärmors kryddiga lax”

Den färdiga laxen är lika god att äta kall som varm. löjrom eller svart kaviar. Här kommer ett tips på en jättefin laxrätt som är otroligt god, gärna med färskpotatis till
Kall fisksås med rom och dill

Kall fisksås med rom och dill

Blanda allt och ställ det i kylen ca 1-2 timmar innan det ska serveras. 2 dl lätt crème fraiche. 50 g ishavsrom
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. 200 g kallröktlax. 100 g löjrom eller stenbitsrom
Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

1 smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 ägg 0,5 dl crème fraîche, 32 % 2 dl riven ost, smakrik 400 g färskpotatis, kokt och kall 200-250 g varmrökt lax 75 g rom (röd stenbitsrom, löjrom eller forellrom)
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. 200 g kallröktlax. 100 g löjrom eller stenbitsrom. Receptet gäller för 12 bitar 100 g kavring 50 g Arla® Svenskt Smör 4 gelatinblad 200 g kallröktlax ½ dl hackad färsk gräslök 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm stött svartpeppar 1 krm stött rosépeppar 100 g löjrom eller stenbitsrom
Cheescake med lax

Cheescake med lax

Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken. Rör i kesella och crème fraiche, lax och lök. Krama ur gelatinet, smält på svag värme och blanda ner i laxfyllningen
Västerbottensostmousse m Kalix löjrom

Västerbottensostmousse m Kalix löjrom

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Och till det en rejäl klick Kalix löjrom ( eller gravad lax). Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Vaktelägg och löjrom på laxtartar

Skölj i kallt vatten, skala äggen och skär i halvor. Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en klick misomajonnäs och löjrom
Godaste pajen

Godaste pajen

Kall paj med lax, räkor och avokado. Pajen serveras kall och är helt klart godaste pajen i sitt slag. Många är redan trötta på sill, lax, ägg och lamm