Blanda samman creme fraiche, majonnäs och dill. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
En majonnäs- och crème fraichebaserad örtsås smakar bra till. Jag har vid flera tillfällen bjudit den kall på buffé, men den är också god varm med pressad potatis till
Två tinade laxskivor åkte in i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. Den kalla såsen består av 2 dl crème fraiche, 1 tsk fransk senap, 2-3 msk färsk dill, saften från en halv citron, lite honung och salt. 2 dl crème fraiche
Lägg upp laxpaketen på tallrikar och ät direkt ur folien med kall örtsås till. Salta och peppra laxbitarna och stek dem hastigt i den varma panna så att de får lite färg
Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål. Den varmrökta laxen kan också serveras kall. Spara resten av gräslöken att garnera lax och sås vid servering
Blanda med crème fraichen, dill och caviaren Låt gärna stå och dra en stund så utvecklas smakerna bättre Överbliven sås kan användas till räkor, bakad potatis eller mellan två brödskivor som steks gyllenbruna i stekpanna eller smörgåsgrill
Plocka basilikabladen och lägg dem i en blender tillsammans med parmesan och crème fraiche. Lägg laxskivorna i en smord ugnsfast form och pensla dem med kallpressad rapsolja