Snön töar förvisso bort nu, men grått och kallt är det ju fortfarande. Det var sommar, och en kvinna stod och grillade lax på en solig takterass barfota
Häll av och spola med kallt vatten. Ta ur laxen ur förpackningen och dela den sedan i två bitar. En snabb och enkel rätt med asiatiska smaker från ingefära, chili, soya och koriander
Servera med dillkokt färskpotatis, aioli eller någon annan kall sås och en god sallad. Skiva löken, hacka chilin grovt och lägg på fisken tillsammans med dill, vin och peppar
Låt det stå kallt till servering. Annars har det gjorts korv här hemma idag, vår chili som vi så stolt visat upp här tidigare fick vara med som smaksättare tillsammans med lite persilja och vitlök
Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Laxen kan serveras både varm, ljummen och kall. Finns det något vackrare än en laxbit på järnet. Laxen köptes färsk från fiskbilen men det fungerar säkert utmärkt med frysta filéer som man låter tina och sedan snabbgravar