Snön töar förvisso bort nu, men grått och kallt är det ju fortfarande. Det var sommar, och en kvinna stod och grillade lax på en solig takterass barfota
Häll av och spola hastigt i kallt vatten. Rensa och dela laxen i bitar. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat och fördela matvete, fänkål, salladslök och lax
Spola dem i kallt vatten och dra av skalet. Är det när den är brynt i god olivolja, balsamvinäger och vitlök som zucchinin, fänkolen eller auburginen smakar bäst
Ställ kallt några timmar. På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Utöver detta på bilderna serverades saltrostade fröer, en kall vitlöks sås och en kall chili sås. Bacon- & broccoli paj, tunnbrödsklämma med rostbiff, grillad fläskfilé med kapris- & bacon vinägrett, curryfrästa kycklingspett, paprikasotade laxkuber toppad med rostad plommon cocktail tomat, ört- & vitlöks nötspett, pizzabullar, rågknäcke medaljong med lax spread och örtkryddad filékorv och prästost sticks
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela