Laxen och såsen kan kryddas med färska örter, allt beroende på vad du har hemma. När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Servera laxen, varm, ljummen eller kall, med såsen, potatis och en sallad. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och ställ gärna kallt ett par timmar så smakerna hinner utvecklas
Lägg upp laxpaketen på tallrikar och ät direkt ur folien med kall örtsås till. Salta och peppra laxbitarna och stek dem hastigt i den varma panna så att de får lite färg
Servera med dillkokt färskpotatis, aioli eller någon annan kall sås och en god sallad. Att lägga varmrökt lax i ett foliepaket tillsammans med örter och kryddor blir kanongott, fisken riktigt smälter i munnen
Blanda ihop alla ingredienserna till majonäsen och ställ kallt till serveringen. Kryddig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, ingefära, körsbär, örter och vanilj
Denna såsen smakar perfekt ihop med en grillad kött eller fiskbit men den smakar även kanon som tillbehör till en varmrökt lax eller som tillbehör på sillbuffén, eller varför inte bara att ha för att doppa den nykokta sommarpotatisen i
Servera laxen på den varma salladen och garnera med färsk körvel eller valfri ört. lax. Skär laxen i 150 grams portionsbitar. Ansa och koka haricots verts i rikligt med saltat vatten, 1-2 minuter, ta sedan upp dem och spola i kallt vatten. Koka laxen på medelvärme, under lock, i saltat vatten 8-10 minuter