Kall lax örter recept

Lax med kall sås

Lax med kall sås

Laxen och såsen kan kryddas med färska örter, allt beroende på vad du har hemma. När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Ugnsbakad lax med örtig lime- och vitlökssås

Ugnsbakad lax med örtig lime- och vitlökssås

 Servera laxen, varm, ljummen eller kall, med såsen, potatis och en sallad. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och ställ gärna kallt ett par timmar så smakerna hinner utvecklas
Lax i folie med kall örtsås

Lax i folie med kall örtsås

Lägg upp laxpaketen på tallrikar och ät direkt ur folien med kall örtsås till. Salta och peppra laxbitarna och stek dem hastigt i den varma panna så att de får lite färg
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

½ dl hackade blandade örter. Låt den kallna i lagen i kylen. Lägg laxen i en djup form. Kontrollera att laxen är klar
Varmrökt lax grillad i folie!

Varmrökt lax grillad i folie!

Servera med dillkokt färskpotatis, aioli eller någon annan kall sås och en god sallad. Att lägga varmrökt lax i ett foliepaket tillsammans med örter och kryddor blir kanongott, fisken riktigt smälter i munnen
Örtbakad lax med jordärtskockor

Örtbakad lax med jordärtskockor

Skala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten med lite citron. Blanda örter, parmesan och svartpeppar till en slät massa
Rökt Lax!

Rökt Lax!

För att få fisken lite fastare i köttet ska men lägga hela fileen i saltvatten minst tre timmar före rökning, en rimmning kan man kalla det
Kall örtsås på oregano och gräslök

Kall örtsås på oregano och gräslök

Denna såsen smakar perfekt ihop med en grillad kött eller fiskbit men den smakar även kanon som tillbehör till en varmrökt lax eller som tillbehör på sillbuffén, eller varför inte bara att ha för att doppa den nykokta sommarpotatisen i
Snabbmarinerad lax med wasabimaräng

Snabbmarinerad lax med wasabimaräng

örter, färska efter smak. Lax. Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll marinaden över laxen och blanda försiktigt
Kokt lax, frästa haricots verts och sesamfrön

Kokt lax, frästa haricots verts och sesamfrön


 Servera laxen på den varma salladen och garnera med färsk körvel eller valfri ört. lax. Skär laxen i 150 grams portionsbitar. 
 Ansa och koka haricots verts i rikligt med saltat vatten, 1-2 minuter, ta sedan upp dem och spola i kallt vatten. 
 Koka laxen på medelvärme, under lock, i saltat vatten 8-10 minuter