Kall inkokt recept

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

Det här är en riktigt klassiker men för mig var det första gången jag lagade det nu i påsk. Mycket gott och enkelt
Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis. Skala och dela grönsakerna i grova bitar
Kall inkokt lax med örtagårdssås och skarpsås

Kall inkokt lax med örtagårdssås och skarpsås

Låt fisken kallna så fort som möjligt i spadet. Sänk eventuellt ner grytan i kallt vatten. Så här gör du Koka upp ingredienserna till lagen och låt den koka i 10 minuter
Inkokt makrill med kall sås

Inkokt makrill med kall sås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram makrillfilé 5 dl vatten 5 st vitpepparkorn 2 msk dill 0,5 msk ättika , (12%) 0,8 msk salt 2 dl gräddfil 2 msk persilja , finhackad 2 msk dill , finhackad 0,8 msk salt 1 odefinierad peppar 1 kg potatis 250 gram grönsaksblandning Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

Låt den kallna i lagen i kylen. Skala lök och morot, skär i skivor. Lägg i en kastrull med övriga ingredienserna till lagen
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

3 dl kallt vatten. Skär laxen i bitar om ca 3x3 cm. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter
Kall inkokt lax med grön sås

Kall inkokt lax med grön sås

Passar bra på påskbordet eller som en huvudrätt - i så fall i större bitar. 10 bufféportioner. 500 g skinn- och benfri laxfilé
Inkokt Lax med kall dillsås

Inkokt Lax med kall dillsås

När lagen och laxen har svalnat ställer du in allt i ett kallt kylskåp – helst några timmar eller över natten