Låt torka lite innan nudlarna blandas i en bunke tillsammans med morot, vinäger, fisksås och olja. Slå av nudlarna i ett durkslag och skölj genast med kallt vatten tills de svalnar
Ner i följande lag, vilken fått koka ihop och kallna helt. När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Servera tillsammans med iskall skumppa, jag skulle våga påstå att det inte blir bättre än det. I mina rullar brukar jag lägga risnudlar och räkor med en marinad på soja, risvinsvinäger, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön
Kolla så de inte är hårda längre, häll av vattnet och skölj hastigt med kallt vatten. 1-3 msk japansk soja (den är lättare och mildare än kinesisk). 1-2 tsk nam pla, thailändsk fisksås. 1-3 msk japansk soja