Kall fisksås rödlök recept

Dagens recepttips - Inkokt lax

Dagens recepttips - Inkokt lax

Det är en av de rätter som nästan alltid finns med bland det kallskurna, men ingenting som jag är van vid middagsbordet hemifrån
Asiatisk biffsallad

Asiatisk biffsallad

Strimla rödlök och sockerärtor och lägg i skålen. 1 rödlök. 2 msk fisksås. Låt stå i 1 minut och skölj sedan i kallt vatten. 1 rödlök
Papaya sallad

Papaya sallad

Fyll en bunke med kallt vatten och lägg i några isbitar. Lägg chili, vitlök och socker i morteln, mortla så att vitlöken och chilin blir riktigt mosad, tillsätt fisksås och blanda väl
Ljummen glasnudelsallad med heta chiliräkor

Ljummen glasnudelsallad med heta chiliräkor

Häll dem i ett durkslag och spola kallt vatten så blir de perfekta. Blanda fisksås, limeskal, pressad lime, socker, vitlök och ingefära till en dressing
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Häll över kokande (eller kallt) vatten tills det gott och väl täcker, och koka sedan upp. Ta en torr stekpanna och lägg i alla kryddor utom lagerblad och fisksås
Vietnamesisk nudelsallad med biff

Vietnamesisk nudelsallad med biff

Skölj dem i kallt vatten. Blanda med fisksåsen och sockret. Skiva salladslöken och rödlöken tunt. Blanda chili, vitlök, socker, vatten, fisksås och limesaft i en skål
Chili och limelax med nudelsallad

Chili och limelax med nudelsallad

Pressa limesaft i en skål och tillsätt chili fisksås mango chutney rödlök och morot. In i ugnen i cirka 15 minuter 175 graderNudelsallad300 gram glasnudlar1 msk solrosolja1 dl rostade sesamfrön2 lime pressad saften halv röd chili finhackad1 msk fisksås2 msk mango chutneyen halv tunt skivad rödlök1 skalad morot tunt skivad1 dl hackad färsk korianderTillred nudlarna skölj dom i kallt vatten. 1 msk fisksås
Glasnudelsallad med räkor och koriander

Glasnudelsallad med räkor och koriander

Koka glasnudlarna lätt och spola dem sedan med kallt vatten. Pressa limen i en separat skål och blanda i fisksås, socker och pressad vitlök
Limelax med nudelsallad

Limelax med nudelsallad

Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop
ASIATISKA KYCKLINGBIFFAR

ASIATISKA KYCKLINGBIFFAR

Blanda créme fraiche, sweet chilisås och rödlök, ställ kallt. Finhacka chilin och blanda med ingefärssaften, farinsocker, fisksås, soja, pressad vitlök och saften och skalet från limefrukten
Nudelsallad

Nudelsallad

Spola av under kallt vatten. Blanda lime, fisksås, jordnötsolja, sesamolja, mango-chutney och peppar. Rör ner chili och rödlök i nudelblandningen