Bryn biffarna i smör och olivolja till de fått fin färg. Kall limesås. Där handlade jag hem ryggbiff till helgen och lite kallrökt tryffelskinka och lufttorkad skinka
Ner i följande lag, vilken fått koka ihop och kallna helt. När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Laga nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. 2 msk fisksås eller tamarisås. 3 msk olivolja eller jordnötsolja
Vid behov kan du reda av med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Häll i kokosmjölken, auberginetärningarna, salladslöken, currypastan, fisksåsen och sambal oelek
Koka glasnudlarna efter anvisning på förpackningen och spola dem med kallt vatten. Börja med att steka ingefära och vitlök hela i sesamolja och olivolja men bara snabbt
½ dl fisksås. ½ dl olivolja. ½ dl fisksås. 2 msk fisksås. Lägg skivorna i en skål med kallt vatten och låt dom ligga ca 15 minuter så blir dom krispiga
När det är kallt och ruggigt ute så är det härligt att värma sig med en god soppa. Häll på buljong och tillsätt kokosmjölk, ingefära, chili, citrongräs, fisksås och honung
Socker och fisksåsen tillsattes och avsmakning gjordes. Olivolja . Här får man balansera upp smakerna efter hur man gillar det genom att tillsätta mer eller mindre socker, lime och fisksås