Häll av och spola med kallt vatten. fisksås. Riv ingefäran över nudlarna och blanda sedan i sesamolja, chili, lite av salladslöken, strimlad morot, pressad lime och koriander
När de är klara skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrull och blanda i olja. Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda
Ner i följande lag, vilken fått koka ihop och kallna helt. När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Servera tillsammans med iskall skumppa, jag skulle våga påstå att det inte blir bättre än det. Köp grönsaker och örter av olika slag (favoriter är gurka, paprika, morot, vårlök, avocado, mungbönsgroddar, mynta och koriander)
Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. 1 morot. 1 msk fisksås. 600 g fläskkarré utan ben 200 g glasnudlar 150 g rädisor 1 morot 150 g sockerärtor 2 salladslökar ev 1 dl jordnötter limeklyftor, till servering. marinad5 msk japansk soja 1 msk fisksås 1 msk sesamolja 3 msk honung 3 klyftor vitlök, riven 1 msk riven ingefära 1-2 tsk sambal oelek
Lax i tunna skivor (salmalax eller kallrökt lax, om du inte hittar salma). Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök