Pressa limesaft i en skål och tillsätt chilifisksås mango chutney rödlök och morot. 4 laxfiléeren halv röd finhackad chili2 tsk flingsalt2 krm peppar30 gram tunt skivad ingefära1 lime tunt skivadLägg laxen i ugnsform och strö över chili salt och peppar och fördela limen och ingefäran över. In i ugnen i cirka 15 minuter 175 graderNudelsallad300 gram glasnudlar1 msk solrosolja1 dl rostade sesamfrön2 lime pressad saften halv röd chili finhackad1 msk fisksås2 msk mango chutneyen halv tunt skivad rödlök1 skalad morot tunt skivad1 dl hackad färsk korianderTillred nudlarna skölj dom i kallt vatten. 1 msk fisksås
Låt torka lite innan nudlarna blandas i en bunke tillsammans med morot, vinäger, fisksås och olja. Skiva chilin tunt och blanda med de andra ingredienserna till dressingen i en kastrull
Koka upp kallt vatten tillsammans med skivorna av bogen tills det det skummar. Lägg i dem i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt
Ner i följande lag, vilken fått koka ihop och kallna helt. När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Servera tillsammans med iskall skumppa, jag skulle våga påstå att det inte blir bättre än det. I mina rullar brukar jag lägga risnudlar och räkor med en marinad på soja, risvinsvinäger, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön
Kolla så de inte är hårda längre, häll av vattnet och skölj hastigt med kallt vatten. Hacka vitlök, ingefära, schalottenlök och chili medan du kokar broccolin eller vilken grönsak du valt