Kall fisk sås lime recept

Enkel kall sås till fisk

Enkel kall sås till fisk

Smaka av med lime, peppar och dill. Pressad lime. Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Stekt panerad torsk med kall sås

Stekt panerad torsk med kall sås

Det blev hemma pannerad torsk med kallsås och potatis. Servera med sås,potatis och citron klyfta. 2 torskfileer4 potatisar1 dl ströbröd2 msk riven parmesanost (kan absolut uteslutas)1 ägg1 krm salt ½ citronSåsen. 1 dl cream fra1 tsk senapDill,salt,peppar och curry Gör såsen först
Kokospanerad fisk

Kokospanerad fisk

Kallsås. Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad. Rör ihop sweet chilisås och cremefraiche el yoghurt till en sås och servera den till fisken

Kall mat väcker heta känslor

Själv äter jag ägg och fisk då och då, och getost är något av det godaste jag vet, det vill jag inte leva utan
Tips på såser till grillat

Tips på såser till grillat

Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar
Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Gör den då helt klar, häll över såsen och låt den bli alldeles kall. Späd med fiskspadet, litet i sänder, till en tjock sås
Dill- och citronbakad sej med kall örtsås

Dill- och citronbakad sej med kall örtsås

Servera fisken tillsammans med en kallsås gjord på ungefär samma smaker, och ja, du är i mål. Min tisdag började på jobbet, där jag serverade fisk i ägg- och persiljesås till lunch, och sen körde jag hem efter ett snabbstopp i affären

Recept med smak av lime

Lägg på lock och ställ kallt i någon timme. Pressa saften över fisken. Koka upp vatten till såsen. Allt smakas av med tomatjuice, limesaft, salt och eventuellt lite extra olivolja
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

skölj m kallt vatten. Tina fisken o lägg torskblocket i en ugnsform. Hacka äggen o rör ner i såsen. Man kan ta vanlig fisk fond med eftersom jag hade kvar av den lagen som kräftorna låg i så tig jag 1 dl av den. Häll all sås över fisken o toppa med riven ost o in i 20 minuter på 200 grader