Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Smör. Hacka löken fint. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Lägg sedan grynen i en skål och låt dem kallna. Vi käkade dem tillsammans med basmatiris och en lite annorlunda currysås med apelsin och sambal oelek (idén till såsen kommer från boken 'Tillsammansmat' av Anna Brawn)
Skölj av kycklingen i kallt vatten ordentligt, badda den torr med hushållspapper. Till detta stekte vi på lite strimlad grönkål med pumpafrön, lite stekt grovhackad blomkål och gjorde en snabb currysås av den magiskt goda kycklingbuljongen från crockpoten
Lägg den rivna osten, mjöl och salt i en matberedare och tillsätt det kylskåpskallasmöret i kuber. Skiva den kokta, kalla potatisen och skala och skiva rödlöken tunt
Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem
Här får ni recept på en kallcurrysås med äpple och lök som jag gjorde i påskas. Låter du såsen stå i kylskåp ett par timmar så blir den mer som ett mjukt kryddsmör