Jag sitter på det runda köksbordet, med benen utsträckta, och äter en kall potatis. Stuvade makaroner och köttbullar var ju min älsklingsrätt över allt annat (förutom stekt fisk/stuvad spenat/kokt potatis och kokt höna/ris/currysås och stekt falukorv och mammas levergryta/ris och ja, det fanns en hel del favoriträtter att gilla av allt mamma lagade till middag) och det kan hända att jag ätit stuvad potatis någon gång - tillsammans med isterband - men själv har jag aldrig varit särskilt bra på det där med att stuva
Stackarn, blir både tärnat och kallt, i alla fall fram till serveringen. När då till slut currysåsen blivit lagom tjock och köttet ser "stuvat ut" så är det klart
Äpple och currysås. 2 msk olivolja. Blanda ihop och låt stå kallt i minst 30 miuter innan servering. Köttet som jag använder brukar vara fläskfile, älgkött eller nått nötkött
Linus favorit är antingen kall bearniesås eller hemgjord guaccamole. De såser som vi äter allra mest av är bearniesås, hollandiesås, brunsås av olika slag, currysås och tacosås
Hacka vitlöken och blanda med morötterna, ringla olivoljan över. 1 msk olivolja. Biffar. Hacka löken och blanda med färsen, tillsätt vatten el mjölk, ägg och riven ost