Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. 1 gullök. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Skala lök, äpple och banan. Gör currysåsen under tiden. Lägg ner kycklingbitarna i det och låt dem stå kallt ca 3-4 timmar. 5 dl kallt vatten. 5 st gullök
Skölj av kycklingen i kallt vatten ordentligt, badda den torr med hushållspapper. Till detta stekte vi på lite strimlad grönkål med pumpafrön, lite stekt grovhackad blomkål och gjorde en snabb currysås av den magiskt goda kycklingbuljongen från crockpoten
Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten. Exempelvis kan du laga currysås på buljongen och stuva köttet till currygryta och servera med ris och mangochutney samt grönsaker som kokt broccoli
Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten. Currysås. Slå på nytt vatten så att det täcker kycklingen eller hönset och tillsätt alla övriga ingredienser - morot, purjolök, lök, rotselleri, salt, vitpepparkorn och lagerblad
Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten. Exempelvis kan du laga currysås på buljongen och stuva köttet till currygryta och servera med ris och mangochutney samt grönsaker som kokt broccoli
Stackarn, blir både tärnat och kallt, i alla fall fram till serveringen. När då till slut currysåsen blivit lagom tjock och köttet ser "stuvat ut" så är det klart
I gräddsåsen används för ovanlighetens skull den kryddblandning som vi i Sverige kallar ”curry”. I ”curry” ingår det alltid gurkmeja, vilken ger anrättningen en härlig gul färg
Äpple och currysås. Gullök. Tillsätt äggulorna under vispning till vinäger- och dragonblandningen direkt i kastrullen eller lägg över allt i en rostfri bunke
Äpple och currysås. Tillsätt äggulorna under. Stek först löken i smör så den blir mjuk utan att ta färg. Sätt kastrullen eller bunken med äggulorna och vinägerblandningen i vattenbadet
Linus favorit är antingen kall bearniesås eller hemgjord guaccamole. De såser som vi äter allra mest av är bearniesås, hollandiesås, brunsås av olika slag, currysås och tacosås