Fräs i smör och curry utan att bryna löken. 1 msk curry. Hacka löken fint. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. 1 tsk curry. Majonnäs. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt
Häll matfett i en kall kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram
Jag sköljer dem i kallt vatten och häller sedan lättsaltat hett vatten över och serverar. Jag hade två paket ”små fina filéer” från Kronfågel framtagna så svängde ihop en snabb kycklingcurry rätt som blev uppskattad
Lägg sedan grynen i en skål och låt dem kallna. Vi käkade dem tillsammans med basmatiris och en lite annorlunda currysås med apelsin och sambal oelek (idén till såsen kommer från boken 'Tillsammansmat' av Anna Brawn)
Nudlarna kan du skölja i kallt vattnet lite hastigt och sedan blanda i skålen med grönsakerna. Ikväll gjorde jag en rätt med smak av bla röd curry,citrongräs & kokosmjölk