Kall bearnaise recept

Kall bearnaise

Kall bearnaise

1 st ägg 2 tsk vitvinsvinäger 1,5 krm salt 1 krm vitpeppar 2 msk dragon 1 msk persilja 2 dl (186 g) rapsolja med neutral smak (ej kallpressad). 11 st ägg 2 tsk vitvinsvinäger 1,5 krm salt 1 krm vitpeppar 2 msk dragon 1 msk persilja 2 dl (186 g) rapsolja med neutral smak (ej kallpressad)
"Kall bea" till grillresterna

"Kall bea" till grillresterna

Men med en kall variant på bearnaise istället för en senapskräm som först var tänkt. Fler recept på bearnaisesås hittar du här
Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Sauce Béarnaise (Béarnäs-sås)

Låt alltsammans kallna. Sätt till det hälften av det kalla smöret, men vispa inte in det. Ta sedan genast av kastrullen från värmen och vispa i resten av det kalla smöret, vilket kyler av äggsmeten

Kall falsk bearnaisesås

Kall falsk bearnaisesås kanske inte ens bör kallasbearnaise, men det smakar något liknande och hissnande snabb att slänga ihop

Kall sås till "mellow yellow"

Den kalla såsen nedan gavs en smak som har lite "släktskap" med bearnaise, men i sådant fall är den en ytterst avlägsen släkting till dito
Fläskfilépaj med bearnaise och västerbottensost

Fläskfilépaj med bearnaise och västerbottensost

Blanda ihop ägg, creme fracihe, bearnaise och riven ost. 2 msk kallt vatten. 1,5 dl Rydbergs bearnaisesås, färdig på påse. 2 msk kallt vatten. 1,5 dl Rydbergs bearnaisesås, färdig på påse
Steak minute med bearnaise och rösti

Steak minute med bearnaise och rösti

Bearnaisesås. Servera köttet tillsammans med rösti och bearnaisesåsen. 600 g potatis, skalad, kokt och kall. Bearnaise4 schalottenlökar 1 kvist färsk dragon, eller 2 msk dragon i vinäger 1-2 msk persilja, hackad 8 vitpepparkorn 1-2 klyftor vitlök, skivade 0,5 dl vinäger 1 dl vatten 500 g smör 6 ägg 1-2 msk persilja, hackad 1-2 msk dragon, hackad 1-2 msk citronsaft 1-2 knivsuddar cayennepeppar salt och vitpeppar, efter smak. Rösti600 g potatis, skalad, kokt och kall 2-3 schalottenlökar salt och peppar olja och smör, till stekning