Låt alltsammans kallna. Sätt till det hälften av det kalla smöret, men vispa inte in det. Ta sedan genast av kastrullen från värmen och vispa i resten av det kalla smöret, vilket kyler av äggsmeten
Bearnaisesås. Servera köttet tillsammans med rösti och bearnaisesåsen. 600 g potatis, skalad, kokt och kall. Bearnaise4 schalottenlökar 1 kvist färsk dragon, eller 2 msk dragon i vinäger 1-2 msk persilja, hackad 8 vitpepparkorn 1-2 klyftor vitlök, skivade 0,5 dl vinäger 1 dl vatten 500 g smör 6 ägg 1-2 msk persilja, hackad 1-2 msk dragon, hackad 1-2 msk citronsaft 1-2 knivsuddar cayennepeppar salt och vitpeppar, efter smak. Rösti600 g potatis, skalad, kokt och kall 2-3 schalottenlökar salt och peppar olja och smör, till stekning
I helgen som gick blev det till och med ett premiärbad i den kalla Delsjön. OBS Om såsen blir för tjock så kan man vispa ner 1 – 2 msk riktigt kallt vatten
ibland kan lite kallt vatten rädda situationen. Denna fredagkväll blev det enkelt och gott och att slå sin egen bearnaisesås tilllhör ett måste för varje ambitös matlagare