Kalkonwok recept

Wokad Kalkon med Plommonsås och Rödkålssallad

Wokad Kalkon med Plommonsås och Rödkålssallad

Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor
Syrlig kalkonwok

Syrlig kalkonwok

Wok på kalkon, pumpa och paprika 2 port. 300 g kalkonbröst. 1 dl kokosolja. 2 dl pumpa i bitar. 1 dl strimlad röd paprika

Kalkonwok med pasta

Lägg kalkonwoken ovanpå och strö över sesamfröna. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den sedan rinna av väl

Kalkonwok med mandel

Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet. Låt dem rinna av i durkslag. Hetta upp hälften av oljan i en wok- eller stekpanna

Kalkonwok med glasnudlar

Rosta sesamfröna i en torr wok- eller stekpanna. Lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg glasnudlarna i en skål med hett vatten och låt dem dra 20 minuter

Kalkonwok med bönor och quinoa

Skölj och koka quinoan i buljong cirka 15 minuter. Strimla under tider kalkon och grönsaker och fräs dem tillsammans med de väl avrunna bönorna i lite smör och/eller olja

Kalkonwok med nudlar

Vitkålen skärs i fina tunna strimlar. Kalkonköttet fräsas i olja. Vitkålen och chili tillsättas och fräsas i ca

Asiatisk kalkonwok

Skär köttet i en halv cm breda strimlor. Ansa och skölj vitlöken och skär den i tunna ringar. Ansa och skölj sockerärterna

Kalkonwok med nudlar

Marinera kalkonköttet i sambal oelek, vitlök och sesamolja i minst en timme. Woka köttet i rapsolja i 3–4 minuter, salta

Kalkonwok med sjögräsnudlar

2 portioner. 300 gr kalkonbröst. 1 liten vitlöksklyfta. 1 tsk olivolja. 1 msk riven ingefära. Salt och peppar. 1 msk ketjap manis