Kalkonschnitzlar recept

Kalkonschnitzel à la Roma

Kalkonschnitzel à la Roma

Här har jag tagit ett romerskt recept som brukar göras på nötkött eller lammfilé, som jag oftast gör det på, och i stället använt fina kalkonschnitzlar de säljer i affärerna här i Schweiz
Kalkonschnitzel med solroscrème

Kalkonschnitzel med solroscrème

Kalkonschnitzlarna. 4 kalkonschnitzlar. Solroscrème. Skala vitlöken och lägg klyftorna i en matberedare. Tag bort kärnor och hinnor från chilin och och dela den i mindre bitar
Kalkon cordon bleu

Kalkon cordon bleu

2 st kalkonschnitzlar. Banka ut köttet med handen eller en köttklubba. Krydda med salt och peppar och lägg på skinka och ost
Daily special

Daily special

Panera kalkonschnitzlarna i ägg/senap för att sedan vända dom i ströbrödet. Kalkonschnitzel med klyftpotatis och rotfruktssås a´la Lina

Blåbärspasta med parmesanstekta kalkonschnitzlar

Skär kalkonschnitzlarna i tunnare skivor på längden. Blåbärspasta med parmesanstekta kalkonschnitzlar4 port400 g kalkonschnitzelsmör (till stekning)4 msk pinjenötter50 g riven parmesan salt och nymalen svartpeppar4 portioner blåbärstagliatelle (eller vanlig gul bandpasta)2 msk balsamvinäger4 msk olivolja1 dl blåbär (frysta)Sätt ugnen på 200 grader

Kalkonpiccata med tomatsås

Lägg upp kalkonschnitzlarna och tomatsåsen på fyra tallrikar. Skålla och skala tomaterna och ta bort stjälkfästet

Kalkonschnitzel med parmesan och örter

4 kalkonschnitzlar. Banka ut schnitzlarna tills de är ca ½ cm tjocka. Blanda ägg, vin, salt och svartpeppar i en grund skål eller djup tallrik

Salviadoftande kalkon med ost

Lägg kalkonschnitzlarna på en plan arbetsyta. 4 kalkonschnitzlar à 175 g. Strö osten i ett jämnt lager över och lägg två salviablad på varje schnitzel

Kalkonrullader med ost

4 kalkonschnitzlar à 150-200 g. Koka riset enligt paketets anvisningar. Skölj örterna och ruccolasalladen

Saltimbocca på kalkon

Skölj och torka av kalkonschnitzlarna. 8 tunna kalkonschnitzlar à 70 g. Banka ut skivorna lätt med en köttklubba

Kalkonschnitzel med rosmarinstuvad potatis

Servera de nystekta kalkonschnitzlarna med potatisen och en blandad sallad. Stek kalkonschnitzlarna i oljan i en teflonstekpanna ca 5 minuter per sida. 4 tunna kalkonschnitzlar

Kalkonschnitzel med lime

Tryck till eller banka ut kalkonschnitzlarna så att de blir riktigt tunna. Lägg upp kalkonschnitzlarna på ett uppvärmt fat och droppa över lite limesås

Cordon Bleu med Kalkon

  Cordon Bleu med kalkon Kalkonschnitzlar (Det går åt ca 4 schnitzlar per person då de är ganska små) Lagrad grevé enrisrökt skinka vetemjöl ströbröd ägg Montera schnitzlarna dubbla med skinka och ost emellan och sätt en eller två tandpetare för att hålla ihop dem