Här har jag tagit ett romerskt recept som brukar göras på nötkött eller lammfilé, som jag oftast gör det på, och i stället använt fina kalkonschnitzlar de säljer i affärerna här i Schweiz
Kalkonschnitzlarna. 4 kalkonschnitzlar. Solroscrème. Skala vitlöken och lägg klyftorna i en matberedare. Tag bort kärnor och hinnor från chilin och och dela den i mindre bitar
Servera kalkonschnitzlarna med potatis, sparris och parmesancéme. Sätt ugnen på 200°. Vänd potatisklyftorna i olja och timjan i en ugnssäker form eller på en ugnsplåt
Skär kalkonschnitzlarna i tunnare skivor på längden. Blåbärspasta med parmesanstekta kalkonschnitzlar4 port400 g kalkonschnitzelsmör (till stekning)4 msk pinjenötter50 g riven parmesan salt och nymalen svartpeppar4 portioner blåbärstagliatelle (eller vanlig gul bandpasta)2 msk balsamvinäger4 msk olivolja1 dl blåbär (frysta)Sätt ugnen på 200 grader
Servera de nystekta kalkonschnitzlarna med potatisen och en blandad sallad. Stek kalkonschnitzlarna i oljan i en teflonstekpanna ca 5 minuter per sida. 4 tunna kalkonschnitzlar
Tryck till eller banka ut kalkonschnitzlarna så att de blir riktigt tunna. Lägg upp kalkonschnitzlarna på ett uppvärmt fat och droppa över lite limesås
 Cordon Bleu med kalkon Kalkonschnitzlar (Det går åt ca 4 schnitzlar per person då de är ganska små) Lagrad grevé enrisrökt skinka vetemjöl ströbröd ägg Montera schnitzlarna dubbla med skinka och ost emellan och sätt en eller två tandpetare för att hålla ihop dem