Pajdeg. Lägg mjöl, nyponskal, smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll
Ost- och kalkonpaj. Hej och god eftermiddag allesammans. Hoppas ni fått en bra start på denna veckan. Själv har jag kommit hem från jobbet för idag, och sitter just nu och njuter av en kopp kaffe och ett par knäckebröd
Så, då räcker det med mejerisnål paleo för denna gång. Känns bättre att använda svenska mjölkprodukter (och då menar jag mejeri, inte växtmjölk) än mandel- och kokosvarianter, där sådana livsmedel ibland transporterats över mer än halva jordklotet, dessutom ofta från natur- och miljöstörande monokulturer bortom vår kontroll
I veckan lagade jag ett recept från Linas Matkasse, "Kalkonpaj med grönsaker". Recept på "Kalkonpaj med grönsaker" ( receptet kommer från Linas Matkasse)
Recept. Camilla Mellquist. lör, 2013-08-17 00. 37. 45min. (0). Börja med pajbotten, arbeta ihop mjöl, smör och kolsyrat vatten till en deg och kläm ut i en pajform och ställ kallt medans du gör fyllningen,FyllningSmält smöret i en kastrull och dragav från värmen och vispa i mjölet
Kalkon är ju riktigt gott, konstigt nog är det sånt kött som vi inte äter så mycket av. I denna pajen ska det vara rökt kalkonkött (sånt som man köper i charkdisken)
1. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet (kallt) och arbeta ihop till en deg
Enkel och god paj. )Ingredienser. 100 gram smör3,5 dl mjöl2 msk vattenBaka ihop till en deg och låt stå inplastat i kyl 20-30 minuterTryck ut i pajform och förgrädda botten i 10 minuter på 225 grader