När purjolöken är klar, lägg i kalkonköttet och rör om. 800 g vitt kalkonkött, i stora bitar (just den här gången körde vi med en grillad kyckling, vilket fungerar bra). 800 g vitt kalkonkött, i stora bitar (just den här gången körde vi med en grillad kyckling, vilket fungerar bra)
Rulla ost och kalkonkött till rullar och lägg runt kanten. Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
För en vecka sedan var vi och hämtade 10 kg kalkonkött som vi köpt närproducerat. Igår lagade vi första biten (av totalt fyra) och det blev riktigt gott
Rulla ost och kalkonkött till rullar och lägg runt kanten. Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Kalkonkött finns att köpa styckat som grytbitar, det använder jag en hel del här nere. Sallad med Getost och Kalkon Machésallad Bladpersilja 100 gr Getost 1 dl Granatäppelkärnor Valnötskärnor Vitlöksyoghurt Granatäppelolja Granatäppelvinäger 200 gr Kalkon 1 gul Lök 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Bryn kalkonköttet i smör, låt fräsa några minuter
6 dl strimlat kalkonkött. 6 dl strimlat kalkonkött. Har ni någon "mysmat" som jag kallar det. Ja, alltså, sånt där som ni gör när ni vill gotta er lite och bara mysa