vitlökspeppar + lite salt. Gnid in filén runtom med vitlökspeppar + lite extra salt. Skala och flisa vitlöken, skölj och grovstrimla mangolden, skala räkorna
För den som vill undvika vitlök är den här kryddblandningen utmärkt, då den med sin höga andel fänkålsfrön är lugnande för magen och samtidigt smakrik så man kan hoppa över vitlöken
Servera kalkonen med vitlöksbakad potatis och fetaoströran och sallad. Blanda 2 msk olivolja med pressad vitlök och pensla potatisen med blandningen och krydda med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor
3 klyftor finhackad vitlök. 3 klyftor finhackad vitlök. När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Fräs lök, champinjoner, vitlök och paprika, ställ åt sidan. 2 vitlöksklyftor (pressade). Skär köttet i fina strimlor och marinera det i olivolja och grekisk kryddblandning (gyroskrydda)
Gör iordning pastasåsen genom att fräsa purjo och vitlök mjuk i smör. KalkonfiléSalt, svartpepparRivet citronskalPastaGräddeFärsk bladspenatPurjolök, vitlök1½ trekant Kvibille GräddädelSalt, svartpepparTorka av kalkonfiléerna med hushållspapper