Klä kalkonen med bacon och stek den tills den fått färg. Risotton fick bli utan vitt vin denna gången, istället tog jag en vit italiensk balsamvinäger som jag köpt HÄR
Bryter finns mot kalkonfilén och en frisk sås med crème fraiche och rivet citronskal. Potatis är bättre än ris, och bönor är något av klimatets bästa vän
Filén har stekts med den ayurvediska immunfrämjande kryddblandningen som även skulle kunna kallas antiflammatorisk – den är hur som helst mycket god och aromatisk
Servera tillsammans med pasta eller ris och finriv gärna parmesanost över upplägget. Jag tycker inte att det lagas så mycket med kalkon här i Sverige – eller har jag fel
Servera tillsammans med pasta eller ris och finriv gärna parmesanost över upplägget. Riktigt krämig och god kalkonrätt tillsammans med pasta och en sting av röd currypasta
kan man även servera ris eller potatis till. (Det brukar kunna gå åt mer sås än man tror så jag brukar öka upp mängden sås med mer crème fraiche och mer buljong
Servera med kokt ris och en f'ärsk grönsallad. Bryn köttet på hög värme, tillsätt därfefter grönsaksfräset, grädde, crème fraiche, tomatpuré och Metaxa, låt allt koka ihop i ett par minuter, smaka av med lite socker, salt, peppar och eventuellt mer gyroskrydda
Garnera med resten av thaibasilikan, sesamolja och sesamfrön och servera medriset. Koka jasminris. När riset är klart, häll ner kalkon och marinad i oljan i en ordentligt upphettad wok