Kalkonfile med ris recept

Kalkonfilé i portvinssås

Kalkonfilé i portvinssås

Portvinet kan ersättas med torr. Servera ris, sallad och ett gott bröd. Krydda köttet med örtsalt och peppar
Baconinlindad kalkonfilé med risotto

Baconinlindad kalkonfilé med risotto

Klä kalkonen med bacon och stek den tills den fått färg. Risotton fick bli utan vitt vin denna gången, istället tog jag en vit italiensk balsamvinäger som jag köpt HÄR
Kryddstekt kalkonfilé

Kryddstekt kalkonfilé

Filén har stekts med den ayurvediska immunfrämjande kryddblandningen som även skulle kunna kallas antiflammatorisk – den är hur som helst mycket god och aromatisk
Honungsgrillad kalkon/kyckling med äpple

Honungsgrillad kalkon/kyckling med äpple

kan man även servera ris eller potatis till. (Det brukar kunna gå åt mer sås än man tror så jag brukar öka upp mängden sås med mer crème fraiche och mer buljong
Grekisk gyros med Metaxasås

Grekisk gyros med Metaxasås

Servera med kokt ris och en f'ärsk grönsallad. Bryn köttet på hög värme, tillsätt därfefter grönsaksfräset, grädde, crème fraiche, tomatpuré och Metaxa, låt allt koka ihop i ett par minuter, smaka av med lite socker, salt, peppar och eventuellt mer gyroskrydda
Tandoorikyckling

Tandoorikyckling

Servera tillsammans med kokt ris, krispiga grönsaker och gärna lite naturell yoghurt att ringla över
Kalkonkebab med kall sås

Kalkonkebab med kall sås

Servera kalkonkebab medris, grönsaksplock (bestående av krispsallad, tomater, röd paprika och gurka) och frisk kebabsås
Michelles kalkonpanna

Michelles kalkonpanna

Servera kalkonpannan och yoghurtsåsen tillsammans på en stor tallrik medris. Stek spenaten tillsammans med en tsk kummin tills den är våt och sladdrig