Bryn kalkonfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Smörj en rund form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. 1 kg kalkonfilé. 1 msk smör eler margarin
Strö mjöl på filén och vänd runt den i smöret. KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör. 1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
Olja/smör. Lägg filén i en smörad ugnsform och stek i ugnen tills. Ca 600 gram kalkonfilé. I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla
Stek filéerna i smör till fin färg, salta och peppra. smör. 2 st kalkonfilé. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett djupt snitt längsmed filéerna så att en ficka bildas
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. Jag gick till kylskåpet och tittade på 400 gram smör och det kändes sjukt skönt att veta att 400 gram rent fett lämnat min kropp. 1 kg kalkonfilé. 400 gram smör
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Smör/olja att steka i. En riktig, amerikansk thanksgiving dinner har jag tyvärr inte haft möjligheten att testa än, men en kalkonfilé är lite lättare att handskas med än hela fågeln på x antal kilo
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det på båda sidor i stekpanna med smör. Skär en skåra i kalkonfilén och fyll med bacon- och crème fraicheblandningen