Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Ringla över olivolja och salta. olivolja att ringla över. 2 st kalkonfilé. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett djupt snitt längsmed filéerna så att en ficka bildas
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. 1 kg kalkonfilé
Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Tina kalkonfilén. Krydda kalkonfilén med salt och peppar och bryn den i matfettet i en stekpanna tillsammans med timjankvistarna