Kalkonbröstfilé recept

107 Spara
Kalkonfilé

Kalkonfilé

KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
0 Spara
Vardagswok med kalkon och grönsaker

Vardagswok med kalkon och grönsaker

Woken är faktiskt betydligt godare än den ser ut, så ge den gärna en chans trots allt700 g kalkonbröstfilé½ dl soja - glutenfri vid behov1 msk flytande honung1 stor vitlöksklyfta - pressad eller finriven1 msk balsamvinäger av valfritt slagca 20 g färsk ingefära - riv den fint och pressa ur saften200 g morötter200 g färsk vitkål100 g purjolök1 burk böngroddar1½ dl vatten1 msk maizenamjöl1 - 2 tsk sesamolja3 msk sojaneutral olja att woka iVispa ihop marinaden
3 Spara
Currykalkon med sötpotatis

Currykalkon med sötpotatis

ca 600 g kalkonbröstfilé. Ugn 200º. Skala och tärna sötpotatisen i stora tärningar. Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över matolja och stek i ugn ca 25 minuter
0 Spara
Matlådemaraton del 3

Matlådemaraton del 3

Tredje matlådan blev Kalkonbiffar med sötpotatispuré och kokta grönsaker.  . För några veckor sedan var det specialpris på kalkon,så jag köpte två bitar á 400g styck då jag aldrig ätit kalkon innan
4 Spara

Porterkalkon

Kalkonbröstfilé ca 2 kg. Bryn kalkonbrösten runt om. Lägg i lök, plommon och kryddorna och späd med porter och saft
2 Spara

Örtpanerad kalkonfilé

500 g kalkonbröstfilé. Skär kalkonfilén i två cm breda och ca tio cm långa strimlor. Blanda ströbröd, citronskal och koriander i en skål och krydda med salt och peppar
1 Spara

Kryddstark kalkon

Blanda spiskummin, salt och svartpeppar i en liten skål. Blanda väl. Lägg kalkonskivorna på en tallrik och krydda på båda sidor med spiskumminblandningen
1 Spara

Kalkonspett på kinesiskt vis

Skär zucchinin i 16 tjocka skivor. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i 16 bitar. Skär kalkonfilén i lagom stora munsbitar, som är ungefär lika stora, och lägg dem i en skål som inte är av metall
Sökförslag och sidor