eller vitt. Kalkonen kräver dock sin sås och godaste såsen är ju gjord på själva spadet. Tar gärna flertalet skopor och geggar ihop med både potatis och kalkon
Med en sås av champinjoner och en skvätt vittvin blir det en riktig kalasmiddag. vitt bröd. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin, persilja, dragon och timjan och låt det koka några minuter
Den Mårtenssonska påsken har förflutit väldigt bra, vi bjöds på helstekt kalkon med sås av skedätarsort hemma vid familjen Perssons matbord och en helstekt lax med skedätarsås vid Björkenäsbordet
Häromveckan var vi på kalkonmiddag hemma hos några vänner. Det har varit lite svårt att hitta recept, men vad jag förstår består röran ofta av vitt krabbkött, japansk majonnäs och ett litet sting av shriracha-sås
fläsk, kalkon, kanin, lamm, kalv, osv. Ingredienser - Food Kyckling med stöd av bröd1 kg kycklinglår400 gr röd100 gr olivolja1 vitlöksklyfta1 kopp vittvin400 gr svamp2 torkad röd1 torkad chilipersilja2 lagerbladIngredienser Bröd lock300 g mjöl10 gr färsk jästca 160 g varmt vatten1 msk olivolja5 gram saltDessutom1 msk mjöl2 msk vattenFörberedelserI en lerkruka, sätta kvaliteten i Maline 2-3 msk olja, 1 vitlöksklyfta, oskalad men krossades med en knivsegg. När du har brynt, tillsätt 1 kopp vittvin och när alkoholen har avdunstat lägga oliver, tomater skurna i bitar, svamp (om de är stora skär dem på mitten, om inte, lämna dem helt), hackad torkade tomater hackad persilja och lagerblad,Täck med lock och låt sjuda i ca 30 minuter. 1 kopp vittvin
Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstekt kalkon här nedan