Kalkon stjärnanis recept

Sichuan kalkon

Sichuan kalkon

Lägg i sichuanpeppar, stjärnanis och sambal oelek, låt fräsa några minuter. Det här är min tolkning av Sichuan hongshao niurou, men med strimlad lårfilé av kalkon
Kalkonmiddag

Kalkonmiddag

Kalkon. Är vätskan genomskinlig är kalkonen färdig. Fyll kalkonen med blandningen och bind ihop fågelns ben med ett snöre
Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling). Lägg dem i en ugnsform tillsammans med kryddorna och stjärnanisen
Kalkonchili

Kalkonchili

Fräs kalkon, lök, vitlök och potatis några minuter. 400 g kalkonfärs. 1 st stjärnanis. Gör så här. Hetta upp oljan i en kastrull
Ört- och apelsinmarinerat kalkonbröst

Ört- och apelsinmarinerat kalkonbröst

I vår familj är det tradition att äta kalkon på julaftons kväll. Tanken var att bjuda dem på just denna kalkon, som vi numera brukar äta hemma hos mamma och pappa på julafton
Kastanjer och Rödbrässering

Kastanjer och Rödbrässering

Rödbrässerad Kalkon med Kastanjer, Banli shao huojiJag impulshandlade ett kalkonovanlår så det får bli rödbrässerat tillsammans med kastanjer

Lördagskänsla

Till förrätt åt vi lite antipasto bestående av serranoskinka för grisätarna medan vi andra åt motsvarande gjord av kalkonkött, Vidare mozzarella, tapenade på crostini, lufttorkad korv gjord av gris eller kalkon

Sötpotatismos

2 stjärnanis. Serveras gärna tillsammans med Ugnsstekt kalkon, Karamelliserad brysselkål, Fyllning till kalkonen, s k stuffing, samt rårörda tranbär (rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig, för 6 port). 3 kryddnejlikor 2 kanelstänger 3 - 4 kryddpepparkorn 2 stjärnanis 2 portionspåsar grönt te

Stjärnanispocherad kalkon

Lägg i kalkonfilén och se till så att den är helt täckt av vatten. Låt kalkonfilén svalna i rumstemperatur i lagen