Lägg i sichuanpeppar, stjärnanis och sambal oelek, låt fräsa några minuter. Det här är min tolkning av Sichuan hongshao niurou, men med strimlad lårfilé av kalkon
I vår familj är det tradition att äta kalkon på julaftons kväll. Tanken var att bjuda dem på just denna kalkon, som vi numera brukar äta hemma hos mamma och pappa på julafton
Till förrätt åt vi lite antipasto bestående av serranoskinka för grisätarna medan vi andra åt motsvarande gjord av kalkonkött, Vidare mozzarella, tapenade på crostini, lufttorkad korv gjord av gris eller kalkon
2 stjärnanis. Serveras gärna tillsammans med Ugnsstekt kalkon, Karamelliserad brysselkål, Fyllning till kalkonen, s k stuffing, samt rårörda tranbär (rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig, för 6 port). 3 kryddnejlikor 2 kanelstänger 3 - 4 kryddpepparkorn 2 stjärnanis 2 portionspåsar grönt te