Tillsätt vatten, buljongtärning, vin, persilja, dragon och timjan och låt det koka några minuter. Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen
Du kan även kolla att kalkonen är genomstekt genom att skära ett snitt där lårbenet är fäst vid kroppen och se så att köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa/röda inslag
Du kan frysa både den råa, fyllda kalkonen och den färdigstekta. I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt
hackad färsk persilja till servering. Så här efter Thanksgiving kanske det finns kalkonrester att använda, eller så gör du receptet på kyckling eller skinka
Men jag bryr mig om kalkon. Vår fågel serverades med gräddsås, ugnsrostad potatis och palsternacka, kokt blomkål, brysselkål+bacon, stekta smålökar och två sorters gelé
Farfar var idolen och varje jul fick man farfars underbara kalkon med citronsås. När jag var liten åt vi väldigt mycket helstekt kyckling och kyklingklubbor men vi åt nästan aldrig kycklingfilè
Valfri fyllning (grönsaker, skinka, kalkon osv). Vill du få en aptitligare tallrik än den jag visar upp kan du lägga lite grönt på omeletten, förslagsvis lite persilja