Rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och kycklingbuljongtärning. Kanske repris på denna kalkonrätt med champinjonsås som var med i Linas matkasse för någon vecka sen
Valfri fyllning (grönsaker, skinka, kalkon osv). Grädde/mjölk/vatten your choice (ca 2 msk). Idag har jag testat något jag funderat på länge men inte har tagit tag i tidigare… Ostpanerad omelett
Andra läckra pannkakspålägg – fast kanske mindre lämpliga att rulla upp i pannkakorna – inkluderar skivade bananer, blandade bär, limesaft, strimlad ananas, hackade nötter, kokosflingor, tunt skivad ost, remsor av tunt skivad salami eller kalkon, nötkött med örter, mjukt ångade strimlor av blandade grönsaker, eller tunna skivor av lax
Kantareller och gul lök stekt med curry, några skivor rökt kalkon. Lägg de stekta svamparna och lök i pannkaksformen och häll över äggstanningen och strö över osten
Värm på grädde och mjölk och blanda med potatisen. Så valet föll på kalkon. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Och det kan också vara nödvändigt idag om du ska steka en större fågel, t ex en kalkon. Höj ev värmen igen mot slutet av stektiden om du inte tycker kycklingen fått nog färg
Stektkalkon med kastanjefyllning, sallader. Receptet här får därför bli "Stekt vildsvinssadel", för på den tiden var vildsvinskött något av det allra finaste man kunde äta