Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om. Krydda såsen med salt, svartpeppar, soja och smaka till sist av såsen med portvin och portvinsgelé
Fyll KalkonenPenslakalkonen med soja, hönsbuljong/fond. Kalkonen. Ta ut den och pensla lite då och då med kycklingfond samt ös över sky som kommer från kalkonen
Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om. kinesisk soja. Är det nån som tänker bjuda på kalkon i helgen istället för det traditionella påsklammet
Häll på chili, soja och ananasspad. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Smält smöret i en kastrull eller skål och blanda i salt, peppar och soja. inkråm från kalkonen. Krydda såsen med salt, peppar, soja och smaka till sist av såsen med portvinsgelé
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Blanda till en sås av ananas med spad, soja, majsena, tabasco, riven ingefära och vinäger. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt sojasåsen och låt koka i ca 2 minuter så att såsen tjocknar. 500 g kalkon eller kyckling. 2 msk soja
Rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och kycklingbuljongtärning. Kanske repris på denna kalkonrätt med champinjonsås som var med i Linas matkasse för någon vecka sen