Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Kalkonbröst kan bytas ut mot samma. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet
inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Fylld kalkonfilé. 1st kalkonbröstfilé. 1st kalkonbröstfilé. En otroligt god och relativt enkel rätt med smaker från Italien som passar fint som helgmat och gärna med ett glas vin till
600 g kalkonbröstfilé. Skär ett snitt längs med filén och fyll med gorgonzola och hackade dadlar. Linda bacon runt om filén och krydda med salt och peppar
Innan maten bjöd vi på bubbel (en av mina favoriter) och cider (eller äppeldryck med ciderkaraktär som det heter) samt lite snittar istället för en förrätt
Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost. 4 skivor rökt kalkon (kan även bytas mot rökt skinka tex). Bred ett lager av senapröran i kycklingen, toppa med en skicka kalkon och 3-4 skivor ost per kycklingfilé. kalkonkycklingkycklingschnitzelörtsmörschnitzel 200 g ca. 4 skivor rökt kalkon (kan även bytas mot rökt skinka tex)
Något som vi äter ganska sällan här hemma är kalkon. Tyvärr måste jag säga, för det är ju helt galet gott ärligt talat, och min dotter speciellt är helt frälst i kalkon och frågar ofta efter det
Häromveckan var vi på kalkonmiddag hemma hos några vänner. Vi visste att det skulle bli klassisk kalkon med stuffing och några spännande sallader till huvudrätt
Här serverades rutorna med rökt kalkon och smörgåskrasse, gott. Gott nytt år på er alla. Vid det här laget har vi flytt landet för ett par veckors avkoppling i Mexico