Sila och värm skyn. Ta ur inkråmet, d v s lever, muskelmage, hjärta och hals, ur kalkonen. Rör ut arrowrot i lite kallt vatten, vispa ned redningen i skyn och låt såsen koka upp under omrörning
Skyn som bildats i ugnsformen kan serveras som den är eller användas som bas till sås. Klar kalkon. Häll skyn i en kastrull och tillsätt lila mycket vatten som det är sky
Skölj ur stekskyn med resten av vattnet och häll det över grytan, låt puttra några minuter. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna. Till såsen, sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Spara skyn till såsen. Koka upp grädde, sky + vatten (tillsammans 2 dl) och fond. 600 g kalkonbröstfilé. Skär ett snitt längs med filén och fyll med gorgonzola och hackade dadlar