På med kalkonskivorna. ½ rödlök. Toppa med tunna ringar av rödlök, salladsblad, färska örter. kalkonskivor, gärna rökt (ca 4-6 beroende på hur tjocka de är)
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Sallad med persikorOlika sorters salladerCocktailtomater (dela)Mozarella (skär i bitar)Persikor (konserverade, skär i skivor)Pinjenötter (rosta försiktigt, bara lite färg)Rödlök (hackade)Bland det bästa på sommaren är när mamma gör sin grillsås, härliga minnen från lata dagar på stranden och sena middagar till ljudet av havet
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Bryn kalkonfärsen i lite olivolja, tillsätt rödlöken och pressade vitlöksklyftor. Finhacka rödlöken så fint som det bara går så att barnen kanske inte ska lägga märke till den