Servera kalkonen med kokt potatis, sås, äppelmos, rödkål eller brysselkål och katrinplommonen. Pensla kalkonen runt om med fettet blandat med salt, peppar och soja
Fläskkött, kyckling, biff, älgkött eller kalkon, det mesta passar till wok. ¼ Rödkål. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare. 200 gr Kalkon
För många i landet är det snart dags att duka till fest med helstekt fågel och traditionsenliga tillbehör som rödkål, potatis, vinbärsgelé och gräddig sås
Helt otippat blev det rödkål. Årets kalkon slog alla tidigare år. Vi gjorde ett kryddsmör på smör, timjan, rosmarin och salt, som vi stoppade in under kalkonens skinn
Pizzasallen är gjord på rödkål, olivolja, vinäger, honung och örtsalt. Lägg på kantareller, strimlad kalkon, och mer västerbottenost (sammanlagt 150 gram)
Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )