Servera kalkonen med kokt potatis, sås, äppelmos, rödkål eller brysselkål och katrinplommonen. Fyll fågeln med plommon, äpplen skurna i bitar och citronskal
Kalkonen stektes på en bädd av lite olja, morötter, gul lök, vitlök, katrin plommon och äpple. Kalkonen blev sådär perfekt, utan att vara det minsta torr
x Knäckebröd med kalkon och dragonkeso (keso+kall dragonsås från gårdagens middag). x Råggrynsgröt med linfrön, plommon, hackade cashewnötter och mjölk
la en Rågbulle fylld med lingon, russin, frön och vetegroddar och toppad med kalkon och smör. Denna smaksatt med katrinplommon, lakrits och citron och toppat med blåbär, om ni har käkat godisbaren Kick nån gång, lakrits med citron typ, så var det exakt så som puddingen smakade
Lägg dem på galler i en ugnsfast form (inte mycket större än kalkonen), strimla lite citronzest över och salta rejält med flingsalt, häll vatten i formen upp till strax under kalkonerna (har du inget galler, lägg några pepparkaksformar i botten å låt de vila ovanpå)
Receptet är "försvenskat" vi har tex inte "poultry seasoning", det jag tror de stuffar kalkonen med. Fyllning och chokladtoppingFyllning kan vara hallon, blåbär, hjortron, bitar av mango, körsbär, plommon, bananskivor, kiwi tja allt som verkar passa
* Fräste kalkonbitarna i kokosfett och lade över i vätskan. * i en kastrull på medelvarm värme blandade jag en burk kokosmjölk, en halv burk hela tomater (plommon eller coctailvarianterna är extra trevliga och inte så mycket dyrare), med rester av grädde och creme fraiche som jag hade hemma
Servera kalkonen med kokt potatis, sås, äppelmos, rödkål eller brysselkål och katrinplommonen. Fyll fågeln med plommon, äpplen skurna i bitar och citronskal
Kalkon är standard på juldagsmiddagen. Tillsätt ingefära, plommon och krydda med salt och peppar. 4 portca 700 g kalkonfilésalt, pepparSås. 2 dl grädde3 dl vatten1 ½ msk kycklingfond1 msk riven ingefära½ dl grovt hackad katrinplommonsalt, pepparStek kalkonfilén runtom och efterstek den sedan på låg värme. ca 700 g kalkonfilésalt, peppar