Avsluta med persilja och parmesanen, rulla runt lite i kastrullen. Plocka lite örter och fyll under skinnet, dela citronen och pressa saften över kalkon
Stek kalkonbitarna i fett tills de blivit genomstekta (ca. Riv parmesanosten. Tillsätt sedan den förkokta zucchinipastan, grönsaksblandningen, bacon, creme fraiche och parmesanosten (men spara lite bacon och parmesanost till garnering)
**För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan/pofiber. Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost
Krämig med fint tuggmotstånd och smak från fänkålen blev det en riktigt god sås som kryddades med rosépeppar, citronskal och en aning koreansk chili samt parmesan
½ dl riven parmesan. Knata iväg till mataffären, handla lite kalkonfilé och grönsaker. Lägg bröd, sardeller, citronsaft, riven parmesan, senap och parmesan i en mixer
Fyll med valfritt innehåll (pajen på bilden är fylld med fetaost, kalkon, körsbärstomathalvor, riven parmesan och en äggstanning på lika delar grädde och ägg, samt lite salt och peppar)
Portionerna såg enorma ut på tallrikarna men det är mycket luft i och maränger är inte mättande så det var inga som helst problem att få i sig, inte ens efter god förrätt med fyllda ägg och blomkålssoppa och lika god varmrätt med kalkon
Ett tillbehör som passar fint till fågel - kyckling eller kalkon. Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja