Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Servera kalkonen med kokt potatis, sås, äppelmos, rödkål eller brysselkål och katrinplommonen. Pensla kalkonen runt om med fettet blandat med salt, peppar och soja
Fyll kalkonen med äppelklyftor och katrinplommon. Skölj kalkonen och torka den med hushållspapper. Dela citronen och lägg ena halvan inne i kalkonen vid halsöppningen
Fyll kalkonen med katrinplommon och syrliga äppelklyftor. FYLLD KALKON. Lägg gärna både äppelklyftor och katrinplommon bredvid kalkonen när du steker den, förutom dem som redan ligger inuti