Strimla kalkonbröstet och marinera en stund med limesaft, soja och curry. ½ dl ingefära i stavar. Woka morot, purjo, ingefära och vitlök i resten av fettet
Blanda honung, nejlika, kummin, ingefära, kanel och timjan och bred detta på filéerna. Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås
Tillsätt kalkon, kryddor, riven/hackad vitlök och ingefära. Jag har ätit rester från gårdagens Kalkon Tikka Masala och sitter nu med datorn i knät, Skavlan på TV och mumsar på hallonchoklad och dricker en folköl
Tillsätt limesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka. Strimla kalkonsnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Bryn kalkonfärsen i lite olivolja, tillsätt rödlöken och pressade vitlöksklyftor. Det roligaste med matkasse är att prova nya ingredienser som t ex kalkonfärs
Tillsätt kalkon, kryddor, riven/hackad vitlök och ingefära. Jag har ätit rester från gårdagens Kalkon Tikka Masala och sitter nu med datorn i knät, Skavlan på TV och mumsar på hallonchoklad och dricker en folköl
Lägg i ingefära och vitlök och låt det fräsa med ytterligare några minuter, får inte ta färg. Det här är min tolkning av Sichuan hongshao niurou, men med strimlad lårfilé av kalkon
Vegetarianer kan byta kalkonen mot quoernfilé. Strimla kalkonköttet fint, och lägg ned i marinaden. Fortsätt att woka kalkonköttet några minuter under ständig omrörning