Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås. Blanda honung, nejlika, kummin, ingefära, kanel och timjan och bred detta på filéerna
Ringla över honung på båda sidor. Till min rimmade â€julskinka†av kalkonbröst, blev det riktigt läckert med smörstekt pumpa och valnötssmör smaksatt med mandarin
Dagens kalkonrecept är ett av de få som jag letat inspiration till utanför mitt eget kök. Där hittade jag den här Ajvarkycklingen, som jag gjorde på kalkonbröst istället
½ dl flytande honung. 1 benfritt kalkon ovanlår. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar
Tillsätt lite flytande honung, någon halvdl olivolja och flingsalt. Philadelphia, rödlök, ruccola, kalkonskinka och paprika som du grillat i ugn med flingsalt och olivolja och sedan dragit av skalet på
som lagade kalkon och blev sugen att prova. Kalkonen kan förberedas dagen innan. Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlök och citronen
Ingredienser 12 st skivor kalkonpastrami 500 g färskpotatis 2–3 msk rapsolja 100 g sockerärter salt 1 st salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad 1 st grönt äpple 1 dl saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik) ärtskott Pepparrotskräm. 2 dl crème fraiche 1 tsk flytande honung 1 msk pepparrot, nyriven 1 krm salt
Vegetarianer kan byta kalkonen mot quoernfilé. Strimla kalkonköttet fint, och lägg ned i marinaden. Fortsätt att woka kalkonköttet några minuter under ständig omrörning