Mot slutet så lägg även ner den strimlade kalkonen och den kokta bulgurn. 1/2 strimlad purjolök1 tsk rapsolja3 dl kokt bulgur150 gr stimlad kalkon1 1/2 dl fryst grönsaksblandning2 uppvispade ägg1 msk ostronsåssaltpepparGör så här. 3 dl kokt bulgur
Kardemumma och bulgur kanske låter mysko men det funkade, framförallt till kalkonsåsen. Upp på spisen igen kvällen efter och värm medan bulguren blir färdig
Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )
Fil med sockerfri müsli, en macka med kalkon och gurka. Skolmat (köttgryta med bulgur). Hej på er. Tänkte slå ihop två inlägg i ett nu, först får ni ett recept på ett otroligt gott proteinfluff jag gjorde förut till mellis
Hade Grillpinne av Kalkon från Ingelsta i kylen som bara var att värma. Till det kokte jag bulgur, ugnsbakade ett par tomater och gjorde en Chimichurri
Själva julmiddagen gick dock väldigt bra eftersom jag bara tog en liten bit (svårnedbruten) skinka och istället koncentrerade mig på att avnjuta skonsammare mat, som den fantastiska kalkonen, som gjordes utifrån Jamie Olivers fantastiskt saftiga recept (här)
Grön sparris Sockerärter Tunnt skivade tomater Färsk potatis Marinerad Pasta, Bulgur, couscous eller quinoa Stora vita bönorMelon (galia, vatten, honung eller nätmelon) Persika Nektarin Vindruvor Tunnt skivade äpplen eller päron Smulad ädelostSerrano- eller Parmaskina (Jag föredrar Serrano) Räkor Kräftstjärtar Kyckling Rostbiff Rökt (chili) kalkon Grillat kött, fisk eller kyckling (Lax och fast vit fisk som marulk är jättegott till) Den här salladen brukar jag inte blanda utan arrangerar den portionsvis på tallriken alternativt ett stort uppläggningsfat