Tillsätt därefter passerade tomat, basilika, oregano, timjan och socker. Oemotståndligt goda inbakade pizzor fylld med kalkon, krämig ost och smakrik tomatsås
– basilika. Klar kalkon. salt, peppar, krossad basilika, krossad timjan. Kalkon. En kalkon har ett torrare kött än kyckling och detta bör beaktas vid tillredning
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Strimla påläggskalkon och lägg på pizzan. Jag slängde ihop en egen tomatsås av tacosås, tomatpuré, 1 färskpressad vitlök, basilika, salt och svartpeppar
Avsluta med att toppa med färska tomater, rädisa och basilika. Toppa botten med tomatsås, riven prästost, strimlad kalkon, tunt skivad jordärtskocka, färskost (lägg matskedar över pizzan), oregano, salt och peppar