Kalasmums recept

Snabba köttfärsfyllda piroger

Snabba köttfärsfyllda piroger

Igår fick det bli piroger. Gjorde ett snabbt och enkelt recept med lite av vad jag hade hemma och detta blev resultatet
Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Sjukt gott till hamburgare. När jag ej orkade äta mera hamburgare åt jag upp sista lökstrimlorna som det vore godis slank ner i ett nafs
Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

God kötträtt med oxfile med en super god fyllning med pesto och parmesan som blir en riktig lyxrätt.  4 person(er)                      Ingredienser                                      700 g oxfile, mittbit                  2 krm svartpeppar, nymalen                    50 g parmaskinka, lövtunna skivor 0,5 dl pesto 1 dl parmesanost, nyriven                    1 tsk salt 1 msk smör till stekning                        Rödvinssky 1 dl rödvin 1 dl vatten                        2 msk kalvfond 0,5 msk idealmjöl 2 msk smör 2 krm 1 krm Potatiscocotter 5 st potatis, medelstora                   1 dl schalottenlök, tunt skivad 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymalen 1 dl creme fraiche 2 dl vispgrädde 0,5 dl parmesanost, riven 4 st porttionsformar, cottotter som rymmer  ca 1 1/2 dlTillagning
Spaghetti con gamberetti e rucola

Spaghetti con gamberetti e rucola

Jamie Olivers favorit. Rätten hittade han på en liten restaurang i ett av Palermos enklare kvarter. Tinade frysta räkor funkar, men färska gör rätten lyxigare
Per Morbergs sparrissoppa

Per Morbergs sparrissoppa

Snabb soppa när du är på språng eller har en jäktad dag då är denna rätt kanon för den är både god och enkel att slänga ihop
Kryddstark korvstroganoff

Kryddstark korvstroganoff

Idag blev det korvstroganoff till middag. Gjorde den med stark korv jag använde chorizokorv men det går bra med andra kryddstarka korvar också använd din favorit
Godis cheesecake i glas

Godis cheesecake i glas

V. e. t. i. n. v. a. d. s. ä. g. r. m. h. l. j. y. x. o. c. ö. å. f. k. u. b. p. -. ). B. G. M. &. L. I. 2. 0. 1. ½. 3. 6. (. P. ,. H. 4. F. 5. S. d l. s t
Pasta carbonara med philadelphiaost

Pasta carbonara med philadelphiaost

Carbonara är ju en billig anrättning men jisses vad god den är jag är ett litet carbonara frik gör gärna denna pasta rätt lite då och då
Sparrispannacotta med skaldjur

Sparrispannacotta med skaldjur

Andra rätten på nyårsmeny blev denna sparrispannacotta med skaldjur som ska stå i kylen och gotta till sig och stelna
Heta parmesanbollar med bacon

Heta parmesanbollar med bacon

I helgen var det fotboll igen på TV och till detta gjorde vi ostbollar som vi åt till en kall bira. Nästa gång ska jag göra dom lite annorlunda vi tyckte dom var goda men önskade ännu lite mera smak så mera bacon ska testa ett helt paket nästa gång och så kommer jag att ha i mer ost 5-6 dl och mera ostkrokar eller ostbågar har flera namn dessa gula krokar
Mojito Cocktail

Mojito Cocktail

Har blivit en del drinkar på semestern som avnjutits ute på balkongen med min älskling varma sommar dagar
Kycklingpasta med flöde pikantost

Kycklingpasta med flöde pikantost

Idag blåste det ute trodde inte jag skulle kunna hålla mig på benen var tungt att gå i blåsten. Men hem kom jag till slut efter en liten tripp ner till Ica för att handla lite inför lördagens middag
Krämig baconsås med BBQ-sås

Krämig baconsås med BBQ-sås

Var förra helgen och besökte restaurang och beställde in en en förrätt med pommes strips med bacondip
Annas svarta bröd

Annas svarta bröd

Dagens recepttips blir ett bröd som jag aldrig gjort själv men jag tycker det lätt väldigt gott. Så detta måste jag bara testa att göra nån dag
Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Tänk att det kan bli så mycket godare att göra sitt eget hamburgerbröd. Blir inte en massa luft bara och man vet vad man har stoppat i dom
Öl och cheddardip med sambal oealek

Öl och cheddardip med sambal oealek

Jag är enormt svag för ostsåser bara vattnas i munnen när jag tänker på dessa flytande delikatesser. Min man säger att jag är en ostnarkoman då jag alltid öser i ost eller lägger alldeles för mycket på gratängen m
Heta ägg

Heta ägg

Ett recept som jag tänkte testa att göra på påskafton och ha på vår buffe. Tyvärr kan jag inte ge er mina egna bilder eftersom jag inte gjort rätten ännu så ni får hålla er till goda med matmagasinets bild