På helgen kan man väl unna sig något gott, här är en kaka jag bakade för någon helg sen. Ibland får jag för mig att jag vill mixtra ihop någon egen kaka, då kollar jag runt lite och tar lite här och lite där, och har man tur så blir det gott
I går till exempel blev det en äppelkladdkakatillkaffet. Äppelkladdkaka. Mycket hinner tyvärr ramla ner på backen och bli angripet innan vi hinner ta hand om det, dock till glädje för fåglar och småkryp, men en hel del bär och frukt har vi ändå plockat av
Nu ville jag baka en god kakatillkaffet och blev rätt nöjd. För att få dem lika frasiga och goda som nybakta, kommer jag att värma på dem lite i ugnen nästa gång det blir kakatillkaffet
Det här är nog den absolut godaste mjuka kaka som jag vet. Gjorde den tillkaffet i söndags. Tillsätt mjölken och rör ner mjölet blandat med bakpulver och kanel
En fin liten kaka med min alldeles egen drottningsylt med tahitivanilj. Och så fick jag dessutom det hedersamma uppdraget att baka kakor tillkaffet (som givetvis kommer nyrostat direkt från Slöinge Kafferosteri)
Kakans väg tillkaffet. Därpå tages kärlet från elden, kaffettillsättes (en tesked till hvarje kopp) och omröres väl i vattnet, som därpå åter sättes på elden för att koka endast vid pass tre minuter, hvarefter kaffet tages från elden och får stå ett par minuter för att klarna
Och de var precis så goda som jag tänkt mig, en riktig vuxen-kaka, perfekt tillkaffet. Tips – jag tog hälften vitt socker och hälften mörkt muscuvadosocker vilket gav en mindre söt kaka, men det går lika bra med bara vanligt socker
Sen borde jag skriva ett mail till en kund. En kaffe och kaka. Har varit mycket dom sista dagarna, möten, mail etc sen så fyllde min pappa 60 år igår och som jag ska göra middag till på Lördagens fest så snart ska jag dra och handla så jag kan förbereda några sakerna redan imorgon. Man kanske ska passa på innan Kevin kommer hem från skolan, det ska handlas både hem och till pappas fest sen måste jag skicka iväg 2 paket och Kevin har innebandyträning vid 17