Kaka smör kokos sirap recept

Chokladtosca kaka

Chokladtosca kaka

Smält smöret och blanda allt till en smet. Den här kakan är verkligen en personlig favorit när det gäller långpanna kakor
Knapriga kakor med tosca och fudge

Knapriga kakor med tosca och fudge

Smält smöret, blanda i sockret. Tillsätt socker och sirap. ½ dl sirap. 2 msk sirap. 1 dl kokos eller malda nötter. 25 g smör. 1/4 dl sirap. 1 dl hackade nötter eller kokos
Bountykaka med riven kokos & choklad

Bountykaka med riven kokos & choklad

Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Ta ut kakan och låt den svalna. Låt kakan stå kallt över natten
Toscakaka med kokos

Toscakaka med kokos

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det sedan i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken/grädden
Härligt kladdig kaka!

Härligt kladdig kaka!

Smält smöret i en kastrull och ta den sedan av värmen. Bred glasyren över kakan och strö eventuellt över kokos eller flagad mandel
Godiskaka med kokos

Godiskaka med kokos

blanda ner kakao, vaniljsocker, vetemjöl och det smälta smöret som fått svalna. Skär kakan när den svalnat
Toscarutor med kokos

Toscarutor med kokos

Fördela äppelklyftorna över kakan. Blanda smör, kokos, grädde, socker, sirap och mjöl i en kastrull och låt det sjuda någon minut
Choklad- och apelsinkaka med kokos

Choklad- och apelsinkaka med kokos

Rör smör och socker pösigt. Tag ut kakan och bred på glasyren. Kokosglasyr. Kokosglasyr. Grädda kakan på nedersta falsen ca 30-35 minuter, kolla att mitten av kakan har börjat ta ihop. Grädda ytterligare ca 10 minuter tills kokosglasyren fått fin ljusbrun färg. 200 g mjukt smör eller margarin. 150 g kokosflingor. 3/4 dl sirap. 50 g smör eller margarin
ANZAC biscuits (kakor från Australien/Nya Zeeland)

ANZAC biscuits (kakor från Australien/Nya Zeeland)

2 1/4 dl havregryn2 1/4 dl vetemjöl 1 2/3 dl kokosflingor2 1/4 dl socker125 g smör1 msk ljus sirap 1 1/2 tsk bikarbonat2 msk kokande vattenBlanda havregryn med siktat mjöl, kokos och sockerBlanda smör och sirap i en kastrull och smält på svag värmeBlanda bikarbonat med det kokande vattnet, blanda ner i smör/sirapenRör ner de torra ingrediensernaKlicka ut på bakplåtspapper med hjälp av en dessertskedBaka i 150 grader i ca 20 min (vi hade dom inne i ca 17 min) 2 1/4 dl havregryn. 1 2/3 dl kokosflingor. 125 g smör. 1 msk ljus sirap
Kolakakor med kokos och ananas

Kolakakor med kokos och ananas

Smör, socker och sirap ger den traditionella kolakakan. Knapriga och sega samtidigt, och jag tar gärna den kakan som är lite extra gräddad
Saffranskola med kokos

Saffranskola med kokos

Blanda grädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. En mjuk-seg kola med lagom mycket smak av saffran och rostad kokos
Mördegsrutor med kokos

Mördegsrutor med kokos

Till kakan. Smält smöret och rör ihop med ägg och socker. Blanda i socker och sirap och koka upp. Blanda till sist i kokos, och rör en liten stund
Kolasnitt med kokos & choklad

Kolasnitt med kokos & choklad

Rör smör, socker och sirap smidigt. kokos. Strö på kokos. kokos. 100 g smör, mjukt. 1½ msk ljus sirap. 2 msk kakao. 1 dl kokosflingor. 100 g smör. 1½ msk ljus sirap. 2 msk kakao. 1 dl kokosflingor