Kaka smör kaffe florsocker recept

Afternoon tea kakor!

Afternoon tea kakor!

Den ena delen blandar du ner kakao och vatten i. Vispa smör och florsocker vitt och luftigt. mortlat pulver kaffe efter smak
Årets trendigaste kaka ~ Madeleinekaka

Årets trendigaste kaka ~ Madeleinekaka

Smält smöret och låt det svalna något men tillför honungen innan smeten svalnat alltför mycket. Fast kaffe går naturligtvis också bra
Mjuk kaka med gräddad glasyr

Mjuk kaka med gräddad glasyr

Rör ned smöret och grädden (eller mjölken). Tag ut kakan från ugnen och bred på glasyren. Ställ in kakan i ugnen igen och låt den stå tills ytan ser lite torrare ut
Kakor till kungen

Kakor till kungen

En fin liten kaka med min alldeles egen drottningsylt med tahitivanilj. Blanda smör, socker och sirap. Och så fick jag dessutom det hedersamma uppdraget att baka kakor till kaffet (som givetvis kommer nyrostat direkt från Slöinge Kafferosteri)
Signes kaka, kokosrutor mm

Signes kaka, kokosrutor mm

Rör ner smör & rapsolja och kokosmjölk. Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Bred glasyren över den varma kakan när den är färdiggräddad
Gula kakan

Gula kakan

Häll smeten i smörad och bröad långpanna. Jag hade bittermandelolja idag, blev ju lite mazarinstuk över kakan
Mjuk kaka med pekannötter

Mjuk kaka med pekannötter

Blanda smör, ägg, socker och gräddfil i en stor skål och vispa med elvisp (medelhastighet) tills smeten är slät

Kronans kaka

Rör smör och socker tillsammans med äggulorna. Mitt recept är en ganska lyxig variant av Kronans kaka (socker är tack och lov ingen bristvara i mitt skafferi) med rejäla mängder mandel och tre hela ägg
Sockerkaka med vanilj & kaffe

Sockerkaka med vanilj & kaffe

Blanda ner bakpulver, vaniljsocker, smör och mjöl. florsocker. Så då bakar jag en god kaka till dom. Vanilj- & kaffefyllning
Äppelkladdkaka till kaffet

Äppelkladdkaka till kaffet

Smält smöret i en. GarneringFlorsocker. I går till exempel blev det en äppelkladdkaka till kaffet. Äppelkladdkaka
Två godsaker till kaffet

Två godsaker till kaffet

De här två kakorna biskvier och dubbla knäckflarn har jag bakat många gånger och alltid med smörkräm emellan, men den är gången bytte jag ut den traditionella chokladsmörkrämen mot en kolasmörkräm och det blev succé
Gott till kaffet

Gott till kaffet

Smörkrämen i mitten gör hela kakan. Det här är nog den absolut godaste mjuka kaka som jag vet. Smörj och bröa formen