Vispa i smöret, sedan gelatinbladet och sila till sist krämen. Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Gör en ganska stor grop i varje boll och fyll den med karamelliserad mjölk eller dulce de leche som kolakrämen också kallas
En enda smet, ändå blir resultatet en kakamed två lager. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med några droppar citronsaft i en ren och torr bunke, helst av glas eller metall
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt detta bli fingervarmt. Degen ska vara smidig och släppa bunkens kanter men jag arbetar hellre med en lite för klibbig deg (och arbetar in mjöl vid utbakningen) än att jag öser på medmjöl och får en kompakt deg
Rör ihop smör, socker, salt och karamelliserad mjölk. Roligt bak med ett snyggt och smarrigt resultat. De här kakorna får sin goda kolasmak av karamelliserad mjölk, alltså färdigkokt kondenserad mjölk
Smörj madeleineformen med lite olja och häll eller spritsa nästan ända upp i varje fördjupning. Tänk så gott med saffranssmak, hallonsmak, chokladsmak, medskrädmjöl eller mandel
Lös upp jästen i en separar skål medmjölken. Det låg med ett häfte med fakta om de olika mjölerna. Jag fick fint proffsmjöl hemskickat till mig från Ramlösa Kvarn och Smakbox