Lite mer bär och en klick kesella blandat med vaniljpulver och rivet skal av ngn citrusfrukt. Somrig kakamed nektarin och hallonHär kommer receptet på den underbara kakan som vi åt på vår lilla nationaldagsmiddag
Blanda ihop lemoncurd och kesella försiktigt. Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra, och rör därefter ner ägg, smör och grädde
Kavla ut degen till en avlång kaka. Smält smöret, tillsätt mjölken och Kesellan och värm fingervarmt. Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen
Skär upp kakan i små rutor eller rundlar. Lägg på en klick kvarg och toppa medhallon vid servering. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills kakan är gyllenbrun. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus. 2 dl hallon
Kavla ut degen till en avlång kaka. Smält smöret, tillsätt mjölken och kesellan och värm fingervarmt. Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen
Låt kakan kallna. Garnera medhallon. Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus. 1⁄2 liter hallon
Vispa äggen med salt och sötningsmedel och blanda med hacket och kesellan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i ca 25 minuter och servera kakan lätt avsvalnad med bär. 1 burk mager kesella färskost
Blanda ihop lemoncurd och kesella försiktigt. Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra, och rör därefter ner ägg, smör och grädde
Vispa äggen med salt och sötningsmedel och blanda med hacket och kesellan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i ca 25 minuter och servera kakan lätt avsvalnad med bär. 1 st kesella
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat